Brazil Jiu Jitsu/Grappling Hírek! BJJ alkalmazás iPhone-ra! Interjú Eddie Kone-al, Royler Gracie fekete övesével

A friend helped translate my interview with Royler Gracie black belt Mr Eddie Kone (regarding the upcoming BJJ app for iPhones and other android phones) to Hungarian. While I believe there will be a huge demand for Eddie Kone's series of BJJ apps both here in the UK, in Brazil and also in the US, I think the biggest demand will be in countries yet to enjoy abundant instructors of this caliber. I have asked for a few more translations which I will be sharing you soon. For the time being, thanks Tamas for your great help.



Liam Wandi egy lila öves Brazil Jiu Jitsu oktato, és a manchesteri “Fighting Fit” nevű edzőterembem tart jiu jitsu edzeseket. Ezek melett ő irja a Part Time Grappler nevű blogot is, mely azoknak szól, akik nem főállású sportolók, hanem csak hobbiból, a sport szeretete miatt csinalják a jiu jitsu-t. Blogjában különféle technikák bemutatása, elemzése és egyéb Brazil Jiu Jitsu-val kapcsolatos témák olvashatóak.



Liam, a Part Time Grappler nevű blog írója a Royler Gracie - fekete öves Eddie Kone-al készített interjút. Eddie és csapata egy iPhone-os jiu jitsu alkalmazást készitettek, mely hamarosan elérhető lesz iPhone-ra es egyéb okostelefonokra.

Ahogy korábban megígértem; nagy, hatalmas híreim vannak.

Amint publikáltam az írásomat az elégedetlenségemről amiért nincs elég iPhone-os jiu jitsu alkalmazás, a telefonom csörögni kezdett! A ”Bejegyzés Közzététele” gomb megnyomása után nem más hívott, mint a Royler Gracie alatt fekete övet szerző Eddie Kone, aki mellesleg blogom rendszeres szereplője.

Eddie és az EKBJJ Egyesület remek híreket közölt a tervéről, melyen éppen dolgozik. Hamarosan elkészül az elkészül az első iPhone-os jiu jitsu alkalmazása, melynek neve: ”The Mount”. Kértem egy kis idő Eddie-től, hogy felkészülhessek egy interjúra, majd később visszahívtam. A következő volt a mondanivalója:

Szia Eddie! Remek, hogy ismét itt a Part Time Grappler-en szerepelsz.

Szia Liam, köszönöm a meghívást és hogy Anglia egyik legjobb BJJ blogján szerepelhetek! (Nevet)

Utoljára Rotherham-ban beszéltünk az előadásodon. Miket csináltál azóta?

Hát, elég sok minden történt azóta; edzéseket, előadásokat tartok Európaszerte. Az MMA csapatom, a Bloodline jelentős angol versenyeken ért el sikereket. Az európai Brazil Jiu Jitsu Egyesületünkben 2 európa bajnok is van a portugáliai rendezvényről. Rafael Lovato Jr. 2 napon is tratott edzést az EKBJJ főhadiszálláson, és Brazíliába is terjeszkedtünk, Porto Alegre-be, az egyik lila övesem, Jonas de Almeida segítségével, aki jelenleg Bobby Lashley MMA harcost segíti Colorado-ban a közeledő Strikeforce meccsére.


Végül, de nem utolsó sorban két új akadémiát is megnyitottam itt Angliában: egyet Whistable-ben, a másikat pedig Chelmsford-ban.


Végülis csak azt csináltam amit mindig; elfoglalt voltam! (Nevet)

Tegnap arról írtam, hogy csalódott vagyok, amiért kevés jó Jiu Jitsu alkalmazás van az iPhone-ra, ezért is hívtál. Mesélj.

Miután olvastam a blogodat - amit egyébként rendszeresen teszek – úgy éreztem, hogy megosztom veled és a Jiu Jitsu Közösséggel, hogy mit is fejlesztettünk a iPhone-ra.


Az EKBJJ Egyesület márciusban adja ki első BJJ iPhone alkalmazását. „Beyond Blue Belt” azaz A Kék Övön Túl lesz az neve. Az alkalmazás speciális jiu jitsu pozíciókat, jiu jitsu probléma megoldó technikákat és könnyen követhető gyakrlatokat kínál, melyek könnyedén beépítheted a játékodba, minden egyes pozícióból.


Ez lesz az első alkalmazés a 6-ból, melyeket egyébként a BAFTA díjnyertes rendező, Paul Shammasian szerkesztett (A Shamassian Testvérek egyike). Az alkalmazást Európa vezető gi márkája, az Atama Europe támogatja.


Az első rész a Mount pozícióról szól (alsó és felső Mount pozció) és támadások, ellentások és kiszabadulások lesznek benne. Az alkalmazást arra fejlesztettük, hogy segítse az összes hátterű harcművészt (Brazil Jiu Jitsu/ Grappling/ MMA/Thai Box/Box). Az alkalmazás segít elsajátítani a leggyakoribb folytások és pozíciók végrehajtásában illetve elkerülésében. Ezek a mozdulatok mindenkinek jól jöhetnek, fehér övtől fekete övig.


Ezen iPhone alkalmazásban látható technikákat a világszerte használják a versenyzők, harcosok és az általunk tanított rendszer részei.


Részletes piackutatást végeztünk és rájöttünk, hogy sok Jiu Jitsu-s aplikáció nem csak, hogy gyengén volt elkészítve, de nem is tartalmazott olyan részletes leírást és magyarázatot, mint amilyet mi készítettünk.

Hogy kerültél kapcsolatba olyan nagy nevekkel mint az Atama és a Shamassian testvérek?

Hát az Atama céggel tiszta mázli volt, hogy összekerültem! Miután elkészültünk az első rész felvételével, rájöttünk, hogy én és Paul is Atama gi-t viseltünk. Hozzá kell tennem, hogy az Atama gi-k messze az legjobb gi-k/kimonók közé tartoznak amit valaha is viseltem és nagyon szeretem a márkát. Ezért írtam az Atama európai főnökének, Pedro-nak és elmagyaráztam neki mit is csinálunk és, hogy szeretnék összeállni vele és az Atama-val.


Rövid megbeszélés után sikerült megegyeznünk. Végül is ki a jobb partner az ipar legjobb kimonó gyártójánál. (Nevet).

A kapcsolatom a Shamassian tesvérekkel szintén nagy szerencse volt; mindketten az én Jiu Jitsu termemben edzenek és mindketten kimagaslóan kreatívak és tehetségesek.


Paul Shamassian, akive közeli barátokká váltunk, több fantasztikus dokumentum filmet is készített a BJJ egyesületemről és számos képet készített nekünk.


Már több mint egy éve született a Jiu Jitsu alkalmazás ötlete. Ezt megemlítettem Paul-nak, és azt mondta, hogy talán tudna segíteni a filmezésben, stb.

Természetesen nagyon örültem, miután láttam, milyen jó a szakmában; ő készítette a BAFTA díj győztes filmet, a ”Romans 1220”-at.
Paul kreatív ötletei nagyon magasra emelték az alkalmazás színvonalát. Ő az a fajta ember, aki sosem elégedett a munkájával és rengeteget dolgozott ezen a projekten ezért úgy döntöttünk, hogy a sorozat többi részét is közösen csináljuk. Igazi áldás, hogy az Atama és Paul Shamassian segítenek ezen alkalmazás elkészítésében, mely magasra tette a mércét a BJJ alkalmazások között.

Kinek a legjobb ez az alkalmazás?

Az alkalmazás az összes harcművész számára készült, de a legjobban azokra a jiu jitsu játékosoknak konkretizál, akiket érdekel az, hogy hogyan fejleszthetik játékukat és hogyan tanulhatnak haladó (kék, lila, barna és fekete öv) mozdulatokat egy Royler Gracie egyik fekete övesétől. http://ekbjj-app.blogspot.com/

Ez egy probléma megoldó alkalmazás? Milyen jiu jitsu-s nehézségekról van benne szó?

Örülök, hogy megkérdezted! Igen az, mert a mozdulatokat sorozatban tanítjuk, nem csak úgy külön külön. A tanuló könnyen összeállíthatja kiszabadulásait, védekezését és támadásait a leggyakoribban elforduló pozíciókból.


Mindenki tudja, hogy kell mount pozícióban tartózkodni, de nem mindenki tudja, hogy hogyan kell megtartani ezt a pozíciót. Sokan megtanulnak egy technikát vagy mozdulatot, de nem értik meg az összefüggéseket, azt, hogy miért van az, hogy valakin működiknek, máson pedig nem.


Ebben az alkalmazásban reméljük sikerül megválaszolnunk ezeket a jiu jitsu/grappling kérdéseket és megoldással szolgálnunk az előbbi problémára, valamint reméljünk segítünk majd abban, hogy továbbfejleszd saját technikád.

Remek! Most pedig mesélj az alkalmazás felépítéséről. Milyen hosszúak a videók, ár, stb.

A technikákat kb 5 perces videókban mutatjuk be és kb 16 technika lesz az első részben, plussz egy pár nagyon hasznos extra anyag, de ahhoz, hogy megtudd mik ezek meg kell vásárolnod az alkalmazást. Már csak az extra anyag miatt is nagyon megéri ennyit elárulok... (nevet).

Jól hangzik. Mikor lesz elérhető?

Idén (2011) március végén vagy április elején lesz elérhető. Szeretnénk, ha jól sikerülne, az biztos, hogy ez egy olyan termék amit én is megvennék saját használatra. Néhány fekete öves barátom már látott rszleteket a videókból, és mindannyian azt mondták, hogy nagyon jónak néz ki.

Akit érdekel az alkalmazás az hol nézhet utána?

A legjobb az, hogy a blogunkat olvassák ( http://www.ekbjj.wordpress.com), de lesz egy frissülő weboldal ennek az iPhone-os alkalmazásnak.  http://ekbjj-app.blogspot.com/

Nagyon szépen köszönöm az interjút Eddie!
Én köszönöm, mindig is szakítok majd idő arra, hogy olyanokat támogassak akik segítik a Jiu Jitsu növekedését európában és a világ más pontjain.

http://ekbjj-app.blogspot.com/



---Tett ön mint ez cikk? --- Kattintson ide, hogy bennünket, hogy a Kedvencek / Könyvjelzők

No comments: